Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Comment expliquer aux enfants ?

Comment expliquer aux enfants, de toute façon ils savent tout !
Πώς να εξηγήσεις στα παιδιά, "έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα" !


Πώς να εξηγήσεις πως η έλλειψη αγάπης, κατανόησης και ενθάρρυνσης κάνει δυστυχισμένα παιδιά και κατόπιν δυστυχισμένους και θυμωμένους ενήλικες ;
Πώς να εξηγήσεις πως η απουσία ουσιαστικής μόρφωσης οδηγεί στην πνευματική φτώχεια, στο φόβο για το διαφορετικό και στο μίσος ;
Πώς να εξηγήσεις πως κάποιοι γεμίζουν τα κενά και τ'αδιέξοδά τους με φανατισμό ;
Και τέλος, πώς να εξηγήσεις πως οι χειρότεροι πόλεμοι στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν και γίνονται στο όνομα της θρησκείας ;
Θεωρώ πως τα παιδιά μας τα διαισθάνονται όλα αυτά και κάποια τα καταλαβαίνουν πολύ καλά γιατί πλέον η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από εικόνες κυνηγητού, φτώχειας αλλά και ανθρωπιάς!
Όχι, δεν πρέπει ν'αφήσουμε τη ζωή μας να γεμίσει φόβο !
Δεν έχει θέση στη ζωή μας το μίσος κι ο ρατσισμός που οδηγεί στις εύκολες σκέψεις : "φταίνε αυτοί, οι άλλοι, που έρχονται στη χώρα μας" !
Δε μπορούμε να σταματήσουμε τις βιομηχανίες όπλων να σκορπούν θάνατο. Μπορούμε όμως όλοι αλληλέγγυοι να θωρακίσουμε την ανθρωπιά, την αγάπη, και την ελπίδα !
Παντού γύρω μας υπάρχουν βλέμματα και χέρια που θέλουν να κρατηθούν από κάπου. Μικροί και μεγάλοι, ας γίνουμε ο ένας για τον άλλον ένα στήριγμα, μια αγκαλιά !
       
                 Ειρήνη, Αγάπη, Σεβασμός, Ελευθερία, Αλληλεγγύη











Απόψε στις 19.00 ώρα Γαλλίας, στο Παρίσι αλλά και σε όλη τη χώρα συγκεντρώνονται άνθρωποι στις πλατείες, μικροί και μεγάλοι για να τιμήσουν τα θύματα αλλά κυρίως για να αισθανθούν τη δύναμη της αλληλεγγύης , να μιλήσουν, να βρεθούν μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον.
Πηγή :http://notafraid.wesign.it/fr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου