Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Quelles fêtes !!! Tι γιορτές !

3ième École Primaire de kilkis :  INVITATION  AU  VOYAGE  MAGIQUE !
École Primaire de Gallikos :  LE LION  ET  LE  RAT,  LA CIGALE  ET  LA  FOURMI
                                              ( Les fables de Jean de La Fontaine, version des élèves )

3ο Δημοτικό Σχ. Κιλκίς : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ  ΤΑΞΙΔΙ


Η Ε' και η ΣΤ' τάξη Γαλλικών του 3ου Δημοτικού Σχ. Κιλκίς μας παρέσυρε σ' ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο παρελθόν, με τη βοήθεια του πρώτου μοντέλου μιας χρονομηχανής κι ενός αερόστατου, της Μονγκοφλιέρας ! Την Πέμπτη στις 11 Ιουνίου ο μικρός Νικόλας, μικρή Πριγκίπισσα,ο Αστερίξ, ο Οβελίξ, ο Τεν-τεν, ο Τιτέφ αλλά και ο Ζαν ντε Λαφονταίν, ο Λουί Παστέρ και οι αδελφοί Λυμιέρ συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν, τους γνωρίσαμε κι εμείς και μας ταξίδεψαν στο γαλλικό παρελθόν. Στο τέλος έριξαν κι ένα τρικούβερτο γλέντι κάτω από τον Πύργο του Άιφελ.
Ένα θεατρικό έργο, γραμμένο εξ'ολοκλήρου από τους μαθητές της Στ' τάξης : Ευδοκία Μουρατίδου και Θεοδόση Παλαμίδη για τον εορτασμό της Γαλλοφωνίας 2015!!! Μια παράσταση φτιαγμένη με κέφι και πολλή αγάπη από τα παιδιά μου που φρόντισαν για όλα, από σκηνικά μέχρι και την χειροποίητη πρόσκληση. Μια παράσταση που όλα έδειχναν πως δεν μπορεί να γίνει αλλά που όμως η επιμονή και η θέληση των παιδιών έκανε το ακατόρθωτο , δυνατό !!!
Η Γεωργία Παπαελευθεράκη κι ο Ραφαήλ Μελάνι διέπρεψαν στη ζωγραφική !!!
Τους ευχαριστώ όλους και όλες από τα βάθη της καρδιάς μου !


Δημοτικό Σχολείο Γαλλικού :ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΤΑΙΝ


Το λιοντάρι και το ποντίκι, ο τζίζτικας κι ο μέρμηγκας ! Δυο από τους τέσσερις μύθους που κάναμε φέτος, διασκευασμένοι με τον μοναδικό τρόπο των παιδιών, σκηνοθετημένοι από τους ίδιους κι έχοντας τη δική τους άποψη για σκηνικά, κοστούμια και μάσκες !
Την Παρασκευή, 12 Ιουνίου και στην αυλή του σχολείου, κλείσαμε τη γιορτή της λήξης. Τα παιδιά, ηθοποιοί, έπαιζαν μιλώντας στα ελληνικά, ενώ οι αφηγητές έλεγαν απ'έξω τους γαλλικούς στίχους και τη μετάφρασή τους. Ένας συνδυασμός πραγματικά πολύ πετυχημένος !
Μέσα σε πολύ λίγο διάστημα, πετύχατε πολλά παιδιά μου, Θοδωρή, ευχαριστούμε πολύ για την καθοριστική συμμετοχή σου στον δεύτερο μύθο ! Οι φωτογραφίες που έχω είναι δικές μου, πριν να παίξετε, θα περιμένω να βγουν και του σχολείου καθώς παίζετε.
Και φυσικά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την πανέμορφη χορογραφία σας στο " ANDALOUSE" που έκλεψε όλη την παράσταση και ξεσήκωσε όλο το σχολείο !!!   
Θα εξακολουθώ ν'αναρωτιέμαι πώς μόλις σε τρεις μέρες τη στήσατε και τη μάθατε, είστε απίθανοι !
Σας ευχαριστώ πολύ όλους και όλες, και του χρόνου !!!
      


2 σχόλια:

  1. Quelles idées originales!
    Chara, comme ils sont mignons tes élèves!
    Bravo à tous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chère collègue je crois que tous nos enfants sont vraiments mignons et doués!Merci beaucoup de tes paroles si encourageants !

      Διαγραφή